Seniorennamiddag 9 februari 2016

Rik Van den Bosch

 

Na de verwelkoming door voorzitter Gaston Van Woensel werd er een korte bezinning gehouden door Rik Van den Bosch over de komende vastenperiode.

 

 

Allergiëen, oorzaken en gevolgen.

Dr. Ir. Eric De MaerteleireMomenteel heeft tussen de 20 en de 25% van de bevolking last van een allergie. Momenteel is ‘allergisch zijn’ aan iets de meest voorkomende chronische aandoening in het westen. Daarom nodigden we Dr. Ir. Eric De Maerteleire uit die ons op zijn eigen manier een antwoord gaf op de meest voorkomende vragen. Hoe komt het dat er tegenwoordig zoveel allergieën voorkomen, zowel bij jong als oud? Leven we te hygiënisch? Zit luchtvervuiling er voor iets tussen? Of de opwarming van de aarde? Of zijn er nog andere factoren in het spel? Kunnen we bepaalde uitlokkende factoren vermijden of niet?
Ook enkele praktische tips werden op ons losgelaten. Zo suggereerde hij dat de slaapkamer op geregeld tijdstippen moest verlucht worden en best niet al te donker gelaten worden. Ook tijdens de wasbeurt van het beddegoed kan men best wat eucalyptus-olie toevoegen om de huismijt te vernietigen.

FDM-Band

FDM Band

 

Naast de spreker was er ook tijd voor een muzikaal intermezzo. Martine Foubert en Filip Bauters, twee leden van de FDM-band gaven het beste van zichzelf.  Hun gevarieerd repertorium kon door ieder van de aanwezigen gesmaakt worden.

 

En mits we graag tradities in ere houden, werd onze jaarlijkse vergadering in februari afgesloten met een worstenbrood en appelbol. JL

Bekijk hier alle foto’s van deze namiddag : https://goo.gl/LQh9T0

En een kort sfeerfragment van het optreden : https://youtu.be/OiXK_oQOHzM

Meer info over de FDM-band : http://www.fdm-band.be/