Seniorennamiddag – 13 december 2016

dsc_3472-kopie

 

 

 

 

 

 

 

De tafels staan klaar, de deuren zijn geopend… de seniorennamiddag kan beginnen.

Het is dan ook consulent Marc Van Praet die na het welkom van voorzitter Gaston Van Woensel een korte bezinning houdt en professor dr. Christine Van Broeckhoven aan het goed opgekomen publiek voorstelt.

Tijdens deze lezing van professor Christine Van Broeckhoven kwamen we meer te weten over onze hersenen en het netwerk dat onze hersenen vormen. Wij onthouden dat iedereen die ouder wordt, problemen krijgt met dat netwerk en het geheugen. En dat deze (milde) vergeetachtigheid een kwaaltje is en zeker geen dementie.

Voor de ziekte van Alzheimer ging het over het ontstaan van klonters in de hersenen, die gekend zijn als amyloïde plakken en tau kluwen. Amyloïd en tau zijn stoffen die belangrijke functies uitoefenen in de hersenen.

Prof.Dr. Christine Van Broeckhoven dsc_3479-kopie

Professor Van Broeckhoven en haar team zoeken elke dag naar manieren om dementie beter in kaart te brengen. Een zoektocht die veel energie, geduld maar ook geld vraagt.

Wens je deel te nemen aan dit onderzoek of door een gift, schenking of legaat dit project te steunen kan je contact opnemen met Charlotte Ruyter, medewerkster van de professor.
charlotte.ruyters@molgen.vib-ua.be  of telefonisch 03 265 11 17

Ontspanning

Na dit serieuze, maar o zo belangrijke thema is het tijd voor de nodige ontspanning.
Het zangduo Hannah & Pieter uit Scherpenheuvel verzorgen de animatie met gekende meezingers en enkele kerstliederen. Over een goede week is het trouwens Kerstmis.

Pieter Hannah

Koffietafel

De namiddag werd afgesloten met de gebruikelijke koffietafel.

dsc_3508

Fotoalbum en sfeerbeelden.

Het fotoalbum kan je hier bekijken : https://goo.gl/photos/CERRKbsb4QYBusRC8
De sfeerbeelden van het optreden : https://youtu.be/xqUbHZVGlsw