Daguitstap Rotterdam – 6 augustus 2019

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan de jaarlijkse daguitstap. Deze zal doorgaan op dinsdag 6 augustus 2019.

We vertrekken om 7.30  uur aan parking TC Heiveld, Dreefvelden 1.

We rijden richting Rotterdam en houden daar een koffiestop. Daarna rijden we naar Monster voor een bezoek aan  het Themapark ‘de Westlandse Druif’. We krijgen een rondleiding waar we alles te weten komen over druiven als de Muskaat, de Frankentaler en de Golden Champion. De Westlandse (biologische) druiven worden geteeld in serres. Door de druiventrossen te ‘krenten’ ontstaat een prachtige volle tros met grote korrels. De tafeldruiven zijn heerlijk om zo te eten, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor de bereiding van sap, vruchtensla, vruchtenbowl en veel andere gerechten. Westlandse druiven zijn beschikbaar van eind juni tot en met half december. Er is nadien gelegenheid om nog even in de winkel met gerelateerde producten rond te kijken en natuurlijk de heerlijke Westlandse druiven te proeven!

Hier gaan we tevens genieten van een Hollandse koffietafel.

Vervolgens nemen we de bus en bezichtigen we de Rotterdamse haven.  Om de haven verder uit te  breiden richting Noordzee heeft men de Maasvlakte aangelegd. We rijden ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

We bezoeken Futureland  waar we de bouw kunnen volgen en rijden verder langs nieuwe dokken en nieuwe dijken alsof we in de toekomst kunnen  kijken.

Op onze terugweg kunnen we nagenieten van een heerlijke 3-gangen avondmaaltijd.

Inschrijven voor deze boeiende reis kan door storting van  €65  per persoon voor 15 juli op rekening

BE06 7332 3822 1522 van Seniorenwerking LG Gewest Sint-Katelijne-Waver met vermelding ‘Rotterdam’ .

 

Verslag daguitstap Rotterdam.

Wij zijn vertrokken met 2 bussen rond 7.30 u richting Rotterdam.  We hebben geen problemen gehad om in Rotterdam te geraken .  Eerst nog een tussenstop onderweg om 9 u voor een tas koffie en een gebakje.

We zijn om 10.30 u aangekomen voor de Westlandse druif te bezoeken.  Daar hebben we een zeer goede uitleg gekregen hoe arbeidsintensief de druivenproduktie  is . Rond 12.30 u  kregen we daar ook een koffiemaaltijd zonder koffie evenwel alleen maar fruitsap en karnemelk.

Rond 14.00 u zijn we daar vertrokken naar de haven van Rotterdam voor een rondrit en een bezoek aan Maasvlakte 2, waar zich de recente ontwikkelingen van de haven tentoongesteld zijn.

Daarna richting Hoogerheide voor het  warme avondmaal.  Het was zeer lekker daar .Daarna richting huiswaarts waar we rond 21.00 terug waren aan Heiveld. Een zeer leerrijke en deugddoende uitstap waarvoor dank aan de organisator  en de hele staf.

Er waren slechts vier mensen van de Elzestraat aanwezig. (Tekst Frans Schoovaerts)