20 jaar Seniorenwerking Landelijke Gilde

20 jaar Seniorenwerking Landelijke Gilde gewest Sint-Katelijne-Waver.

Marc Van Praet DSC_3263

Twintig jaar terug stichtte men de senioren Landelijke Gilde, die een tweemaandelijkse of maandelijkse samenkomst hielden voor de 60-plussers. De vele samenkomsten en voorlichtingen die er in de Landelijke Gilden en Bedrijfsgilden gehouden werden over zaken waar de vereniging voor stond, hetzij godsdienst, bedrijfsverzorging, gezondheid en cultuur waren niet meer voor de gepensioneerden. Er was nood aan aparte vergadermogelijkheden voor de 60-plussers. De Seniorenwerking was geboren. In Sint-Katelijne-Waver werd wijlen Jan Busschots bereid gevonden om hiervoor mee aan de kar te trekken, met resultaat. Van meet af was dit een succes.

Felix Van Engeland EH Rik Van den Bossch

Na het overlijden van Jan Busschots werd de fakkel overgenomen door Gaston Van Woensel. Samen men Marcel Buts zijn zij de enige van de pioniers van twintig jaar geleden.

Gaston Van Woensel Marc Dex

De feestdag werd ingezet met een Eucharistieviering voorgegaan door E.H. Karl Abts en E.H. Rik Van den Bosch en opgeluisterd door het Sint-Catharinakoor.Na deze viering werd een aperitief aangeboden in de parochiezaal van Sint-Katharina, gevolgd door een verzorgd feestmaal. Om de feestelijk getinte namiddag nog meer kracht bij te zetten was er een geslaagd optreden van Marc Dex & Anita. (JL)

DSC_3308 Anita

Foto’s van dit feest : https://goo.gl/kFlQX4

Sfeerbeeld van het optreden van Marc Dex & Anita : https://youtu.be/9qvxBf7r514